5 måsten för turister på Mallorca

Att Mallorca är ett av de mest populära turistmålen i Europa är det knappast någon som missat. Här finns allt man kan behöva när man åker på solsemester – sol, värme, stränder, restauranger, uteliv, shopping m.m. Ön är även en väldigt vacker ö med en natur som många vill se. I denna artikel kommer du att få läsa om 5 stycken olika måsten som man som turist inte får missa när man reser till Mallorca.

Palma – Mallorcas välkända huvudstad

Säkert har du hört talas om Palma tidigare, men om du inte har det så är det Mallorcas huvudstad. Hit är det många turister som åker, och detta av många olika anledningar. Det finns mängder med krogar, charmiga hotell, mysiga små byar, restauranger m.m. Palma är helt klart en klassiker att besöka i Spanien.

Man skall även besöka Palma om man älskar shopping då det finns rikligt med detta i denna stad. Eftersom staden inte är alldeles för stor så är det enkelt att ta sig runt i den, för att göra precis det man själv vill. Ett tips är att hyra en cykel för att snabbt och smidigt ta sig runt.

Soller

Denna stad är belägen i den så kallade apelsindalen, som ligger precis vid Mallorcas högsta berg Puig Major. Här finner du härliga fruktträdgårdar, vackra vandringsleder och charmiga byar. Om man vill så kan man gå till den vackra västkustorten Puerto de Soller som har en helt underbar strandpromenad.

Katedralen La Seu

Katedralen La Seu är ett annat måste att besöka om man reser till Mallorca. Det är en gotisk katedral som är gjord utav sandsten, och som är som allra vackrast att beskåda då det är förmiddag eftersom att solen gör så att katedralens rosettfönstren börjar glimra jättefint. Dessa fönstren är så värdefulla att man valde att ta ned dem och gömma undan dem under inbördeskriget i Spanien. Det tog hela 300 år att bygga denna katedral, vilket man kan förstå när man ser på den. Helt klart ett måste att besöka!

Cabrera naturpark

Detta är en liten ögrupp som är belägen ca en mil ifrån det sydöstra hörnet på Mallorca. Detta är helt klart en sevärdhet i och med att det innefattar en oerhört vacker och välbevarad natur. Man kan tro när man är där att det alltid har vart så fridfullt som det är där idag, men sanningen är den att öarna bland annat användes som fängelse under Napoleonkriget. Det ryktas även om att det var platsen där Hannibal föddes.

Åk hit för att vandra på vandringsleder genom de totalt 19 öarna! Det finns många dagsturer som arrangeras för att åka hit och det är ett mycket populärt turistmål som är värt att kolla upp.

Bergskedjan Sierra de Tramuntana

Denna bergskedjan är en av de allra första anledningarna till varför så många turister valde att åka till Mallorca under det tidiga 1900-talet, och det är fortfarande oerhört populärt att besöka bergskedjan. Det är många som cyklar eller vandrar för att ta del av den vackra naturen och de mysiga bergsbyarna.